Oud-Ajacied Boilesen spreekt over loting met PSV: ‘Ik ben gewend om van ze te winnen’

PSV is in de achtste finales van de Conference League gekoppeld aan FC Kopenhagen. Bij de Deense club staan een aantal oude bekenden van de Eredivisie onder contract; Kevin Diks, Nicolai Jörgensen en Nicolai Boilesen. Laatstgenoemde deed alvast een vooruitblik op de ontmoeting met PSV. Boilesen speelde in Nederland voor Ajax en kent de club uit Eindhoven als tegenstander goed, zo laat hij weten op de clubsite van FC Kopenhagen.

Boilesen laat weten dat PSV zeker geen makkelijke opgave is. "Het was zeker niet de beste loting die we konden krijgen. PSV is echt een sterke ploeg. Samen met Ajax hebben ze de afgelopen jaren gestreden om de beste van Nederland te worden. Ook is de Deen onder de indruk van de kwaliteiten in de selectie van PSV. "Het is op technisch gebied een sterk team met goede individuele kwaliteiten. We moeten een goed uitgangspositie verwerven in Nederland. Onze fans zullen ons in de terugwedstrijd een extra boost geven. Zij kunnen de beslissende factor worden.” Bij de afsluiting van het interview laat Boilesen nog even weten hoe hij zijn wedstrijden bij Ajax tegen PSV heeft beleefd. “Ik ben eigenlijk gewend om van PSV te winnen, dus laten we dat maar zo houden.”

Blessureleed nekte Ajax-carrière

Nicolai Boilesen kwam in 2010 vanuit de jeugd van Bröndby IF naar Ajax. Bij de Amsterdammers gold hij als een groot talent, maar mede door blessureleed kon de Deense verdediger een echte doorbraak nooit waarmaken. In totaal kwam Boilesen tot 73 optreden voor Ajax. In 2016 besloot de Deen terug te keren naar zijn thuisland en tekende hij een contract bij FC Kopenhagen. Bij deze club is Boilesen inmiddels uitgegroeid tot steunpilaar in de defensie.  

Feyenoord-doelman vertrekt