'Eriksen laat Ajax links liggen en tekent bij Brentford'

Christian Eriksen staat op het punt om bij Brentford FC te tekenen, dat meldt Sky Sports. De Deense spelmaker ziet daarmee af van een terugkeer naar Ajax. Eriksen werd al enige tijd gelinkt aan een terugkeer naar Amsterdam, mede doordat hij afgelopen week meetrainde bij Jong-Ajax.

Brentford zal Eriksen tot het einde van het seizoen vastleggen. De Deen kwam bij zijn vorige werkgever, Internazionale niet meer aan spelen toe vanwege de regels in de Serie A. In Italië is het verboden om met een inwendige defibrillator te voetballen. Hierop besloten Eriksen en Internazionale uit elkaar te gaan. Eriksen kreeg afgelopen jaar op het EK een hartstilstand tijdens een wedstrijd van Denemarken. Inmiddels gaat het weer goed met de middenvelder, zo traint hij alweer een tijd en hoopt hij op een snelle terugkeer bij de nationale ploeg.

Medische keuring

De medische keuring zou een stuk lastiger zijn dan bij andere transfers omdat Eriksen met een defibrillator speelt. Brentford zou hierop een cardioloog hebben aangesteld. Deze zal de keuring van Eriksen in goede banen moeten leiden.