Wijnaldum: "Als ik gelukkig ben en goed speel, komt het WK vanzelf"

Georginio Wijnaldum hoopt dat hij zich snel weer aan kan sluiten bij Oranje. Voorafgaand aan de laatste interlandperiode kreeg de nieuwe aanwinst voor de Serie A het nieuws dat hij niet meer bij de selectie zat van Louis van Gaal, als gevolg van zijn gebrekkige hoeveelheid speeltijd bij Paris Saint-Germain. Echter lijkt met deze transfer de deur naar Oranje weer op een kier te staan.

"Ik voel me hier nu al zeer gewild en gewaardeerd", vertelt de oud-PSV'er tegen het Algemeen Dagblad. Na een jaar vol pieken en dalen in Parijs, was de boodschap deze zomer duidelijk voor Wijnaldum; het is tijd om te vertrekken. Verschillende Premier League-clubs aasden op de handtekening van de spelmaker, uiteindelijk trok AS Roma aan het langste eind. José Mourinho werd de beslissende factor bij de onderhandelingen. De Portugees zat continu op de hielen van Wijnaldum en gaf hem al het vertrouwen dat Rome de perfecte stap zou zijn om zijn WK-droom nieuw leven in te blazen. "Vanaf het moment dat ik met hem had gesproken, wist ik het zeker. Iedereen wil onder hem werken."

"Met mijn keuze voor AS Roma heb ik niet eens nagedacht over het Nederlands elftal. Als ik gelukkig ben en goed speel, komt dat WK vanzelf wel", vertelt de middenvelder. In het interview blijft Wijnaldum erg voorzichtig wat betreft uitspraken over zijn toekomst bij Oranje. "Als ik nu dingen naar buiten breng, is dat niet netjes tegenover Van Gaal. We hebben een gesprek gehad. Mocht ik opgeroepen worden, dan volgt er nog een gesprek."