Kökçü bedankt Serie A-club voor interesse: "Ik respecteer de club, maar ik denk niet dat zij mij verder brengen dan Feyenoord"

Orkun Kökçü heeft aan Fiorentina laten weten dat hij geen interesse heeft in een eventuele overstap. De Turkse middenvelder van Feyenoord denkt niet dat hij een betere speler gaat worden in Florence en besluit daardoor (voorlopig) gewoon in Rotterdam-Zuid te blijven.

Dat laat Kökçü weten aan het Turkse medium TRT Spor. "Ik ben bekend met de interesse van Fiorentina en ik respecteer de club, maar ik denk niet dat Fiorentina me op dit moment verder kan brengen dan Feyenoord. Fiorentina behoort niet tot de opties", aldus de 21-jarige middenvelder. Er gaan al de hele zomer geruchten over clubs met interesse, maar concreet is het tot dusver nooit geworden.

Fiorentina trad afgelopen week in de play-offs van de UEFA Conference League aan tegen FC Twente en aan de oefenmeester van La Viola werd gevraagd of het klopt dat zijn ploeg de Feyenoorder wil hebben. "Ik ken hem inderdaad. Hij heeft kwaliteiten, maar is een speler van Feyenoord. Feyenoord heeft veel goede spelers. Daar laat ik het bij", aldus Vincenzo Italiano.

Het heeft er inmiddels alle schijn van dat Kökçü nog minstens één seizoen in Rotterdam-Zuid blijft. Onder Arne Slot laat de ploeg regelmatig leuk voetbal zien. De international is ook enorm enthousiast over de aanwinsten en wil graag met de nieuwe jongens een basiself gaan vormen, zo schreef Voetbal International. Een eventueel vertrek is enkel bespreekbaar als zijn droomclub aanklopt bij de Rotterdammers.