Ronald de Boer: Nederland geen favoriet voor EK-titel

Ex-international Ronald de Boer verwacht op het EK heel veel van Frankrijk en Spanje, in zijn ogen de twee grote favorieten voor de eindzege. Zegt de broer van de bondscoach tegenover De Telegraaf.

,,Frankrijk heeft echt een fantastische selectie met allemaal spelers die op het allerhoogste niveau spelen. Ze hebben zoveel wapens. Met Mbappé hebben ze een van de beste aanvallers ter wereld en met Kanté een van de beste stofzuigers ter wereld en zo kun je doorgaan. Spanje heeft minder grote namen, maar een heel homogene groep en veel talentvolle jongens. Het is niet voor niets dat ze Duitsland in de Nations League hebben weggevaagd met 6-0.”

Dit verwacht Ronald de Boer van het Oranje van zijn broer Frank op het EK

Het door zijn broer Frank gecoachte Nederlands elftal ziet Ronald de Boer als een outsider. ,,Landen als Duitsland, België en Nederland zie ik niet als favorieten, maar als alles goed valt, kunnen ze wel een heel eind komen. Een plek bij de laatste acht moet zeker mogelijk zijn voor Oranje. Op het WK in 2022, als de spelers anderhalf jaar verder zijn in hun ontwikkeling, kan het Nederlands elftal een van de favorieten zijn, maar dit toernooi komt daarvoor nog te vroeg."