Van Basten over Kökcü: ‘Moet zeker nog anderhalf jaar in Rotterdam blijven’

Orkun Kökcü is bezig aan een sterk seizoen. De middenvelder wordt gelinkt met een overstap naar het Engelse Arsenal. Marco van Basten liet bij Rondo op Ziggo Sport weten hoe hij denkt over de toekomst van Kökcü bij Feyenoord en een eventuele stap naar het buitenland.

Volgens van Basten moet Kökcü niet op een eventueel aanbod ingaan. “Hij moet zeker nog anderhalf jaar bij Feyenoord blijven spelen. Sterker worden, je basisplaats vasthouden en dan op een gegeven moment naar het buitenland.” Van Basten noemt het juiste moment van het kiezen voor een overstap erg belangrijk. “Je moet niet te jong willen gaan. Dat gebeurt elke keer weer en je ziet het zelfs aan de grote jongens die naar Barcelona en Real Madrid gingen. Ook zij hebben er problemen mee gehad.”

Goede vorm wekt interesse

Bij Rondo werd duidelijk dat Arsenal verregaande interesse zou hebben in de middenvelder. Dit seizoen valt Kökcü erg op. In totaal speelde de Turkse middenvelder dit seizoen 34 wedstrijden voor Feyenoord. Hierin wist hij zes keer te scoren, ook leverde Kökcü zeven assists. Vooral de meest recente optredens van de middenvelder springen er uit. In vijf duels scoorde de middenvelder er vier, ook wist hij twee keer zijn teamgenoten te bedienen met een assist.

Feyenoord-doelman vertrekt