Spaanse media: "FC Barcelona richt zijn pijlen op oud-Ajacied"

Komende zomer wil FC Barcelona zich vooral defensief versterken. Zo goed als zeker is dat Eric García overkomt van Manchester City. Bovendien zijn de Catalanen nog niet klaar in Engeland, aldus El Desmarque.

42 miljoen

De club van trainer Ronald Koeman zou namelijk interesse hebben in Oud-Ajacied Davinson Sánchez van Tottenham Hotspur. De 24-jarige verdediger stond naar verluidt in 2017 al op de radar van Barcelona, toen hij nog bij Ajax speelde. Echter besloot de club toen om af te haken in de strijd om de Colombiaan, omdat ze niet opgewassen waren tegen het bod van The Spurs. Zodoende verkaste de verdediger toendertijd naar Londen voor circa 42 miljoen euro. Ondanks de hoge verwachtingen kwam Sánchez nooit echt uit de verf. Ook trainer José Mourinho lijkt niet een hoge pet van hem op te hebben. Deze factoren zouden in het voordeel moeten spreken voor FC Barcelona.

Jérôme Boateng

Hoewel hij voor veel geld transfereerde naar Engeland, is het niet duidelijk hoe ver Barça in de buidel moet tasten. De oud-Ajacied heeft in ieder geval nog een contract tot 2024. ElDesmarque onkent overigens het gerucht dat BILD onlangs publiceerde. De Duitse krant stelde dat de Catalanen aan Jérôme Boateng zouden denken. Daar is volgens het Spaanse medium niks van waar. Ronald Koeman en consorten zouden graag een jongere verdediger binnen willen halen.