Van Hanegem: ‘Nooit iets van beloofde werk Schmidt gezien’

Willem van Hanegem denkt niet dat het vertrek van Roger Schmidt bij PSV de club veel verlies zal bezorgen. De ex-prof is bepaald geen fan van Schmidt, zo laat hij weten in zijn column voor het AD.

Eerder deze week werd bekend dat Roger Schmidt na dit seizoen vertrekt als hoofdtrainer bij PSV. Van Hanegem noemt het vertrek geen gemis bij PSV, zo haalt hij onder meer de beloofde speelstijl van Schmidt aan en alle verhalen die bij zijn entree de ronde gingen. “Dat beloofde Vollgasfussball, nooit iets van gezien eerlijk gezegd en de resultaten, niemand kan beweren dat er een opgaande lijn in zit toch? De cijfers van Van Bommel waren zelfs beter, las ik dit weekeinde. Als je dit allemaal op een rijtje zet, oordeel je als clubbestuurder vaak: het is genoeg geweest, we kiezen een andere trainer. PSV deed het andersom en toen zei uitgerekend de trainer dat hij in de zomer vertrekt uit Eindhoven.”

Van Hanegem eindigt zijn column met harde woorden over de trainer. "Maar wat het meest heeft tegengezeten voor deze trainer is dat al die schriftgeleerden over elkaar buitelden om te roepen dat er een ‘Wundertrainer’ was aangesteld. Die bestaat niet. Schmidt vertrekt, maar dat betekent niet dat we straks veel moois gaan missen in Eindhoven. Dat was er met Schmidt namelijk toch al niet."

Ook interessant