Vijf redenen waarom Ajax gaat winnen van Sporting Portugal...

Sporting Portugal is de eerste tegenstander van Ajax in de Champions League en Ajax is erop gebrand om woensdag in Portugal te beginnen met een goed resultaat. Iets wat uiteraard haalbaar is voor de Amsterdammers. Wij geven je vijf redenen, waarom Ajax gaat winnen van Sporting.

1) Sporting mist belangrijke spelers

Pedro Gonçalves, topschutter van de Portugezen, is geblesseerd. Hij had met 23 doelpunten een belangrijk aandeel in de eerste titel in 19 jaar voor Sporting. De spits ontbrak afgelopen weekend ook al in de topper tegen FC Porto (1-1). De aanvoerder van Sporting, Sebastián Coates, speelde wel mee, maar is er tegen Ajax niet bij vanwege een schorsing.

2) Ajax doet het goed in uitwedstrijden

Van de laatste twintig Champions League-duels die Ajax uit speelde verloor het er maar twee. De meest recente nederlaag was vorig jaar tegen Liverpool (1-0). De laatste nederlaag daarvoor dateert van liefst vijf jaar geleden, toen FK Rostov uit Rusland met 4-1 te sterk was voor de formatie van toenmalig trainer Peter Bosz.

3) Nederlands voetbal staat weer op de kaart dankzij Ajax

Ajax heeft de afgelopen jaren laten zien dat het Nederlands voetbal er nog toe doet. Met fraaie zeges op clubs als Real Madrid, Juventus en Lille heeft het bewezen op z’n minst mee te kunnen doen met de Europese subtop en dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Met de finaleplaats in de Europa League in 2017 en de halve finaleplaats in de Champions League in 2019 heeft Ajax met deze resultaten het Nederlands voetbal weer op de kaart gezet.

4) Sporting laat veel punten liggen

Hoewel het seizoen nog jong is, verspeelde Sporting Portugal al de nodige belangrijke punten en dat doet het vooral in de laatste weken. In de Portugese competitie wist het de laatste twee duels niet te winnen, waardoor de achterstand van de regerend kampioen op koploper Benfica nu al vier punten is. De regerend landskampioen lijkt niet helemaal in vorm voor het duel met Ajax.

5) Sporting in Europa niet altijd even goed

Sporting mag dan de kampioen van Portugal zijn, Europees gezien gaat het de laatste jaren minder met Sporting. Zo kwam het vorig jaar niet verder dan de play-off ronde in de Europa League. Tegenstander LASK was in Portugal met 1-4 te sterk. In 2018 werd wel nog de kwartfinale van de Europa League gehaald, maar dat was eigenlijk ook meteen het grootste succes van de afgelopen jaren.

Ook interessant