Voorbeschouwing Ajax-AZ: vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstelling!

Ajax neemt het zondagmiddag in de eigen Johan Cruijff ArenA op tegen AZ. De kwakkelende Alkmaarders klimmen steeds een beetje meer op de ranglijst waardoor er nu een achtste plaats in de Eredivisie wordt bemachtigt. Ajax staat met één punt meer dan Feyenoord aan kop in de Eredivisie, dus kan puntverlies funest zijn voor de Amsterdammers. De aftrap is zondag om 16:45 uur.

Vorm

De blijdschap kan niet op in Amsterdam. 18 punten uit zes wedstrijden is een record voor een Nederlandse club. Maandag zal Ajax rustig afwachten wat de loting wordt voor komende februari, maar zondag moeten ze weer aan de bak. AZ komt langs in de Johan Cruijff ArenA. Twee jaar geleden vochten de twee clubs nog voor de titel in de Eredivisie, maar inmiddels zijn de rollen anders verdeelt.

Ajax wint met speelsgemak van Willem II met 5-0...

Verwachtingen

Ajax is naar verwachting favoriet voor deze wedstrijd ondanks de goede vorm die AZ de laatste weken te pakken heeft. De vorige twee thuisduels sloot Ajax winnend af (5-0 Willem II en 4-2 Sporting Portugal). De laatste keer dat AZ won in de Arena was twee seizoenen geleden. Boadu en Idrissi zorgden toen voor een 0-2 zege voor de Alkmaarders met Arne Slot als trainer.

Vermoedelijke opstelling Ajax

Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber zijn vanwege verschillende blessures nog het hele seizoen uitgeschakeld. Mohammed Kudus is al een maand 'out' met een ribblessure en komt dit kalenderjaar naar verwachting niet meer in actie. Tegen Sporting Portugal begon Dusan Tadic op de bank, maar het lijkt erop dat hij tegen AZ weer op de linkerflank zal gaan beginnen.