Van der Doelen twijfelt niet: "Als PSV dit een heel seizoen vol kan houden, dan worden ze kampioen"

PSV zag concurrent Ajax opnieuw punten verspelen, maar ditmaal tegen Vitesse en gaat daardoor aan de leiding in de Eredivisie. Na de 1-2 winstpartij in de Johan Cruijff Arena heerst er positiviteit rondom de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Björn van der Doelen voorspelt een mooie afloop van het seizoen.

In een rechtstreeks duel tussen de Eindhovenaren en de Amsterdammers trokken de Brabanders aan het langste eind en dat was niet onverdiend. Van der Doelen was onder de indruk van zijn oude club. "Dat was het grote verschil: de eenheid die PSV is, de wil om te winnen en een goal te maken. Bij PSV zat er gewoon veel meer in", zegt hij in de Skiete Willy Podcast Extra. "Ajax was een beetje los zand. Als PSV dit een heel seizoen vol kan houden, dan worden ze kampioen hoor."

Luuk de Jong was van groot belang, maar de 46-jarige Nederlander was vooral onder de indruk van Erick Gutiérrez. De Mexicaan ging op het middenveld de strijd aan met landgenoot Edson Álvarez, maar de PSV'er speelde een betere wedstrijd. "Alles vond ik er mooi aan. Hoe hij scoort, de energie, de passie. En aan de bal was hij ook rustig, hij verlegt het spel. Ik vind het een geweldige speler."