Valentijn Driessen twijfelt na vierklapper tegen Sporting nog altijd aan niveau Haller

Valentijn Driessen stelde voorafgaand aan het seizoen dat Ajax absoluut niet met Sébastien Haller in Europa kon aankomen, maar de spits van de Amsterdammers bewees tegen Sporting (1-5) het tegendeel en scoorde vier keer. Toch twijfelt Driessen in De Telegraaf nog altijd over het niveau van Haller...

"Haller is koel voor het doel, maar niet zo compleet als iedereen graag ziet van een Ajax-spits. Zo'n iemand zou meer moeten kunnen dan alleen afdrukken. Niet voor niets werd al eens geapplaudisseerd toen hij tegen PSV in het duel om de Johan Cruijff Schaal voortijdig werd gewisseld."

Toch is Driessen na zijn vier goals tegen Sporting complimenteus: "Driemaal was de Ivoriaanse international attent en stond hij op de juiste plaats om de bal in te tikken tegen Sporting. Bij zijn vierde goal deed hij dit na een prima aanname. Wie zeurt dan nog over z’n gebrek aan snelheid, z’n beperkte meevoetballende kwaliteiten of gebrekkige techniek?"

'Mag geen incident zijn'

"Voor even twijfelt niemand aan Haller als spits van Ajax. Of dat nu in de Eredivisie is of in de Champions League. Met vier doelpunten heeft de aanvaller direct het nodige krediet bij elkaar geschoten. Ook bij de achterban. Zolang als het duurt. Met zijn type spel zal Haller moeten blijven scoren. Anders barst de discussie zomaar weer los. Die vier treffers mogen geen incident zijn."

Eerder zei Driessen dit over de spits van Ajax...

Feyenoord-doelman vertrekt