Herboren WK-kandidaat Götze blijkt loopwonder: 'Zo fit als nu heb ik hem nog nooit gezien'

Götze slaagde er bij PSV meer en meer in om fitter te geraken, maar lijkt na zijn terugkeer in Duitsland fysiek weer helemaal de oude te zijn geworden. Sterker, de man, die opeens een serieuze WK-kandidaat is, is misschien wel fitter dan ooit.

VI weet te melden dat de Duitser in zijn eerste zeven competitiewedstrijden voor Eintracht Frankfurt 77,2 kilometer wist af te leggen. Slechts negen spelers in de Bundesliga wisten meer meters te maken. Als het gaat om 'intensieve sprints' is Götze met een aantal van 632 de koning van de Duitse competitie.

Sebastian Rode speelde eerder met de voormalig PSV'er bij Bayern München en Borussia Dortmund. Eintracht Frankfurt is derde club waar de twee middenvelders elkaar treffen. 'Ik heb hem altijd een geweldige voetballer gevonden, maar zo fit als nu heb ik hem nog nooit gezien', aldus Rode tegenover Sport1.

Hoewel Götze deze interlandperiode nog niet bij de Duitse selectie zit, heeft hij reden tot hopen op het WK. Hansi Flick was eerder deze maand positief over de intelligente middenvelder. 'Hij doet het goed. Ik ben erg tevreden over zijn ontwikkeling in de afgelopen jaren. Als hij zichzelf blijft tonen, maakt hij alle kans om op de WK-trein te springen', aldus Flick.