Zweeds toptalent toch niet naar Feyenoord

Tijdens de drukke transferzomer van 2022 was Feyenoord ook bezig met de komst van het Zweedse talent Lucas Bergvall. Nu blijkt Feyenoord toch van de mogelijke komst van de pas 16-jarige middenvelder af te zien.

Feyenoord leek de Europese top af te troeven voor Bergvall

Deze zomer liepen veel Europese topclubs achter de centrale middenvelder van IF Brommapojkarna aan. Ondanks het indrukwekkende lijstje van Manchester United, Bayern München, Juventus en de City Group (eigenaar van onder meer Manchester City) leek Feyenoord de beste papieren te hebben. Er lag ook al een plan om het talent via de jeugd door te laten stromen naar de selectie.

Feyenoord vindt vraagprijs te gortig, Bergvall naar Djurgårdens IF

Nu meldt Aftonbladet dat Feyenoord van de komst van Bergvall heeft afgezien. Waar de transfersom van de zomer nog op 750.000 euro lag, zou IF Brommapojakama nu 900.000 euro vragen en dat werd Feyenoord te gortig. Bergvall heeft inmiddels diverse andere aanbiedingen, waaronder die van PSV afgewezen en gaat nu naar Djurgårdens IF, dat de investering klaarblijkelijk wel aandurft. Het afketsen van de tranfer wil niet zeggen dat Feyenoord geen werk maakt van doorstroming van talent.