De Graaf legt uit: "Vooral de dingen die Hilterman heeft geroepen"

NAC-trainer Edwin de Graaf heeft uitleg gegeven over de afwezigheid van Jeredy Hilterman tijdens de play-offs voor promotie. De aanvaller vierde, samen met zijn oude werkgever FC Emmen, feest na de promotie van de Rood-Witten.

Hilterman maakte in de winter de overstap van FC Emmen naar NAC, maar hij liet tijdens het kampioensfeest weten meer gevoel te hebben bij de Emmenaren. Hier was De Graaf niet blij mee: "Hij ziet in dat het niet slim is wat hij gedaan heeft. Daar heeft hij veel spijt van. Maar ik neem hem niet mee naar de play-offs. Als hij er wel bij is, haal ik onrust in huis. Iedereen moet zich vol focussen op de play-offs."

"Ik vind dat iedereen vol voor NAC moet gaan. In de uitlatingen die hij gedaan heeft, is dat niet gebleken. Als je een speler in de winterstop naar NAC haalt van wie je verwacht dat hij een x-aantal doelpunten gaat maken.. Dan gebeuren dit soort dingen en ben ik daar als trainer teleurgesteld over", vervolgt de NAC-trainer. 

"Vooral de dingen die hij heeft geroepen. Daar draai ik niet omheen. Dat je naar Emmen gaat en feest viert omdat je onderdeel bent geweest van de ploeg, vind ik niet erg. Ik zou me dan wel op de achtergrond hebben gehouden."