FC Utrecht doet onderzoek naar eigen supporters na stilleggen wedstrijd

FC Utrecht gaat onderzoeken of er rondom de wedstrijd tegen RKC Waalwijk afgelopen zaterdag strafbare feiten zijn gepleegd door supporters. De Domstedelingen willen dat gaan doen aan de hand van videobeelden. De wedstrijd werd twee keer stilgelegd, omdat er vanaf de tribunes onder meer bier en aanstekers op het veld werden gegooid.

"Al met al was het een hectische avond", zo laat een woordvoerder van FC Utrecht weten. "Er is tijdens de wedstrijd al ingegrepen op de tribunes om het gooien op het veld tegen te gaan".

"We kijken, net als bij andere wedstrijden en volgens het protocol, met behulp van videobeelden van de wedstrijd of er strafbare feiten kunnen worden geconstateerd. In dat geval treden we, ook net als anders, uiteraard op. Zoals ook door onze stadionspeaker benadrukt: bier is om op te drinken, niet om te gooien. En daar staan wij volledig achter".

Signaal afgeven

De spelers die op het veld stonden, vonden het allemaal wat overdreven. "De spelers op het veld, zowel van ons als van RKC, hadden niet echt door wat er aan de hand was", aldus aanvoerder Willem Janssen.

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB, wilde zondag niet reageren op het optreden van Richard Martens, die zelf zegt dat hij een signaal af wilde geven aan de supporters. "Je moet een keer een streep trekken. Als we hier niets aan doen, waar eindigt het dan?", aldus de arbiter voor de camera van ESPN.

Feyenoord-doelman vertrekt