Driessen en Verweij ergeren zich dood aan media-aandacht veldbestormer Amin

De media-aandacht rondom veldbestormer Amin (13) is in het verkeerde keelgat bij Valentijn Driessen en Mike Verweij gevallen. Tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Montenegro rende Amin het veld op voor een selfie met Memphis Depay. De journalisten van De Telegraaf ergeren zich alle aandacht die het jongetje krijgt. 

Zondagavond waren Amin en zijn moeder te gast bij de talkshow van Humberto Tan, wat op social media al veel stof deed opwaaien. “Vanochtend bij Radio 538, gisteren bij Humberto, je zou bijna hopen dat het jochie echt gewoon 15.000 euro boete krijgt. Als je dit jochie op het schild heft staan er binnenkort honderd jochies op het veld. Het gaat gewoon nergens over.”

Mike Verwij blikt terug naar vroeger en is bang dat er weer veel beveiliging komt rondom de voetbalvelden, “Toen ik jong was waren er in De Meer stadionhekken met prikkeldraad erop, hoge netten achter de doelen. Het was verschrikkelijk om daar voetbal te moeten kijken. Nu zijn de stadions fantastisch, maar als dit soort dingen iedere wedstrijd gebeurt, zitten we binnenkort weer in stadions met grote hekken. En terecht. Houd die kinderen lekker bij je.”

Tijdens de uitzending van Humberto kreeg de moeder van Amin de kans om te reageren op de daad van haar zoon. “Als je dit soort mensen een podium gaat geven. Die moeder zegt op het eind dat hij de dag van zijn leven heeft gehad. Kom op zeg”, stelt Driessen. “Bij het jochie is het misschien nog onschuldig, maar straks komt er iemand die niet onschuldig is en wordt de beveiliging aan de kaak gesteld. Dan komen er hekken, of grachten, of wat dan ook. Je moet hier gewoon paal en perk aan stellen. Dit hoeft van mij echt niet toegelaten te worden. Wegwezen.”

Feyenoord-doelman vertrekt