Top-10 duurste aankopen Feyenoord laatste vijf jaar

Feyenoord beleeft een zeer drukke transferzomer. De Rotterdammers verwelkomde al tien nieuwe spelers en verbrak zelfs het eigen transferrecord. Met de komst van Quinten Timber voor 7,2 miljoen euro telde het meer neer dan de 7 miljoen in 2019 voor Marcos Senesi. Met de transfer van Ezequiel Bullaude lijkt dit record wederom verbroken te worden. Dit is de top-10 van duurste inkomende transfers van Feyenoord in de afgelopen vijf jaar.

Quinten Timber

Met de komst van Quiten Timber vebrak Feyenoord deze zomer het eigen transferrecord. FC Utrecht kreeg een bedrag van 7,2 miljoen binnen uit Rotterdam-Zuid. De middenvelder debuteerde voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Vitesse op 7 augstus. Tijdens de 2-5 overwinning was Timber gelijk goed voor een assist.

Marcos Senesi

In de zomer van 2019 evenaarde Feyenoord hun eigen transferrecord. De Rotterdammers telden zeven miljoen euro neer voor de diensten van Marcos Senesi, die overkwam van de Argentijnse club San Lorenzo. In drie seizoenen tijd kwam Senesi 116 keer in actie voor Feyenoord, waarin hij goed was voor negen doelpunten en zeven assists. Niet gek voor een centrale verdediger.

Steven Berghuis

Na een miljoenentransfer naar Watford, keerde Steven Berghuis in 2016 terug naar Nederland. Feyenoord nam de aanvaller voor 6,5 miljoen over van de Engelse club. Berghuis bleek een succes te zijn in Rotterdam-Zuid. Berghuis bleef Feyenoord vijf seizoenen trouw en speelde 199 wedstrijden voor de topclub. De latere aanvoerder was daarin goed voor 87 doelpunten en 64 assists. In de zomer van 2021 maakte Berghuis zich minder populair in de rotstad. De aanvaller vertrok namelijk naar aartsrivaal Ajax.

Ridgeciano Haps

Een binnenlandse recordaankoop voor Feyenoord. In de zomer van 2017 betaalde Feyenoord zes miljoen euro aan AZ voor de diensten van Ridgeciano Haps. De linksachter speelde honderd wedstrijden voor de Rotterdammers, maar kon nooit écht imponeren in De Kuip. Haps was goed voor elf assists en zeven doelpunten, voordat hij op deadline day in 2021 naar Venezia vertrok voor een half miljoen.

Igor Paixão

Igor Paixão is een van de vele miljoenenaankopen van Feyenoord tijdens de zomer van 2022. De Rotterdammers hadden zo'n vijf miljoen euro over voor de aanvaller van Coritiba FC. 

Jeremiah St. Juste

SC Heerenveen verdiende in de zomer van 2017 bijna vijf miljoen aan Jeremiah St. Juste. Feyenoord nam de centrale verdediger voor 4,8 miljoen euro over. St. Juste zou vijftig wedstrijden voor de Rotterdammers spelen, voordat hij in 2019 naar FSV Mainz 05 vertrok. In Duitsland maakte de verdediger een dusdanig sterke indruk, dat Sporting CP hem afgelopen zomer voor 9,5 miljoen verwelkomde.

Sam Larsson

In hetzelfde seizoen als de transfer van St. Juste naar Feyenoord maakte ook Sam Larsson de overstap naar De Kuip. Feyenoord betaalde vier miljoen euro voor de aanvaller van SC Heerenveen. In 102 wedstrijden was Samba Sam goed voor 21 doelpunten en 23 assists. Tijdens de transferwinter van 2020 verkocht Feyenoord de Zweed voor vijf miljoen aan DL Pro. Ruim twee jaar later tekende Larsson bij Antalyaspor.

Javairô Dilrosun en Santiago Giménez

Deze zomer is Feyenoord flink wat miljoenen aan het uitgeven. De Rotterdammers hadden zowel voor Javairô Dilrosun en Santiago Giménez een bedrag van vier miljoen euro over. Dilrosun kwam over van Hertha BSC, waar Giménez de overstap van CD Cruz Azul maakte. In zijn debuutwedstrijd voor Feyenoord zorgde Dilrosun tegen Vitesse (2-5) gelijk voor een prachtig doelpunt.

Robert Bozenik

Een van de mindere transferrecords van Feyenoord. In de winter van 2020 betaalde Feyenoord vier miljoen euro voor Robert Bozenik, die overkwam van MSK Zilina. Het bleek geen gelukkig huwelijk te zijn tussen Feyenoord en Bozenik, die slechts vier keer wist te scoren in 28 wedstrijden. Bozenik moest in 2021 genoegen nemen met een huurperiode bij Fortuna Düsseldorf, gevolgd door een tijdelijk onderkomen bij Boavista een jaar later. 

Feyenoord-doelman vertrekt