Contractnieuws: Feyenoord verlengt verbintenis met toptalent Wouter Burger

Wouter Burger gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen. Het zeventienjarige talent heeft met de Rotterdamse clubleiding een principeakkoord bereikt voor een verbintenis tot 2023. Dat meldt Feyenoord via de officiële kanalen.

De huidige verbintenis van Burger liep tot de zomer van 2020. Technisch directeur Martin van Geel is blij met de verlenging van Burgers contract. "We zijn blij met het vertrouwen dat speler en club over en weer in elkaar hebben uitgesproken. We zijn er echt van overtuigd dat Wouter met zijn kwaliteit en instelling kan uitgroeien tot een vaste waarde in Feyenoord 1", aldus Van Geel op de website van Feyenoord. Ook Burger zelf is in zijn nopjes met de verlengde samenwerking: "Ik ging het huidige seizoen in als speler van Jong Feyenoord en kreeg op een gegeven moment te horen dat ik bij de eerste selectie mocht blijven, waardoor ik hier nu elke dag verder kan werken aan mijn ontwikkeling. Dat het seizoen voor mij tot nu toe zo gelopen is, zie ik als een geweldig begin. Feyenoord heeft mooie plannen met mij en heeft het vertrouwen in mij uitgesproken. Dat geeft een heerlijk gevoel in aanloop naar de volgende stappen die ik moet gaat maken."

Burger kwam op tienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht en vanaf Onder-13 doorliep hij alle jeugdelftallen. De middenvelder maakt sinds dit seizoen deel uit van het eerste elftal van Feyenoord. Op 16 augustus maakte hij thuis tegen AS Trencín, in de Europa League, zijn officiële debuut.

Talentenportret van Wouter Burger: