'Zus slachtoffer in steekincident doet opmerkelijke onthulling over Quincy Promes'

Misdaadverslaggever John van den Heuvel had maandag 'een interessant telefoongesprek' met Yehudi Moszkowicz, die de neef van Quincy Promes vertegenwoordigt in het steekincident. De advocaat van het slachtoffer vertelde aan Van den Heuvel dat Promes zijn neef nog een keer wilde steken, maar de zus van het slachtoffer voorkwam dit.

"Promes was zo door het dolle heen dat hij nog een keer wilde steken. Ze is er echt tussen gesprongen. Naast de neef hebben drie getuigen iets gezien, onder wie dus de zus van de neef. Die heeft verklaard dat ze het mes uit de handen van Promes heeft getrokken. Er is dus echt sprake van een aantal belangrijke getuigen, die niet alleen de verklaring van de aangever ondersteunen, maar ook de verklaring van Promes weerleggen."

Van den Heuvel sluit niet uit dat Promes, die vorige week Ajax voor Spartak Moskou verruilde, een forse straf gaat krijgen: "De steekwond van het slachtoffer liegt er niet om. Ik heb het slachtoffer vorige week bijna een uur gesproken en ik ben wel overtuigd van de oprechtheid van deze man. Als de rechter hem veroordeelt, dan zal hij zijn straf moeten uitzitten. Dan maakt het niet heel veel uit dat hij in Rusland zit."