Sneijder teleurgesteld in Ajax: 'Niet openlijk distantiëren van bedreigingen F-Side"

Wesley Sneijder reageert in De Telegraaf op zijn ruzie met de F-Side. De harde kern van Ajax stoort zich eraan dat Sneijder meer lijkt te hebben met FC Utrecht, waar hij nooit speelde, dan met Ajax.

F-Side

Rondom het KNVB bekerduel tussen FC Utrecht en Ajax dook een filmpje met de recordinternational op: 'We gaan ze slopen.'  zei Sneijder daarin. De indruk ontstond dat het om Ajax ging, maar daar klopt volgens Sneijder niets van. In een column rekende de F-Side later keihard af met de voormalig Ajacied. "Sneijder is een valse hond, de tyfus en we begrijpen dat Yolanthe je eruit heeft geflikkerd."

fc utrecht-fan sneijder reactie over ruzie met f-side van ajax

Skybox

Sneijder is regelmatig in De Galgenwaard te vinden. Maar dat vindt de oud-speler niet zo gek. “Nadat ik ben gestopt, heb ik nooit iets van Ajax vernomen, niets. Terwijl FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren gelijk bij me op de stoep stond en omarmde als Utrechts ventje. Pas toen ik een box kocht, zocht Van der Sar contact.”

Bedreigingen

Hoorde Sneijder wel iets van de clubleiding van Ajax na zijn 'rel' met de F-Side?  “Het meest teleurstellende voor mij is dat Ajax zich tot op de dag van vandaag niet openlijk distantieert van die bedreigingen. Ik ben helemaal niet anti-Ajax. Of die club en ik niets voor elkaar hebben betekend in die zestien jaar dat ik bij Ajax heb rondgelopen. Ik zal altijd gevoel bij de club houden."

Kees Jansma

Kees Jansma snapt de woede van de Ajax-fans richting Wesley Sneijder niet. "Hij praat met warmte over Ajax. Maar Wesley is ook altijd in Utrecht blijven wonen", zegt Jansma - schrijver van de Sneijder-biografie - in Het Parool. "Hij ging vanaf zijn zevende op en neer naar Amsterdam. Als jochie liep hij al met een grote Ajax-tas in Ondiep over straat. In die zin snap ik de ophef niet."

Net binnen