Slot over komst Hendrix: "Hij is al de vijfde speler die we huren, zegt veel over de financiële situatie"

Arne Slot heeft gereageerd op de kritiek over het aantrekken van Jorrit Hendrix. De oefenmeester van de Rotterdammers ziet de Nederlandse middenvelder als een versterking die meer dan welkom is. 

Hendrix vertrok een jaar geleden naar Spartak Moskou voor een Russisch avontuur. Daar kwam de 25-jarige middenvelder nauwelijks aan speelminuten en daarom besloten de Russen hem te verhuren voor achttien maanden aan Feyenoord. De Rotterdammers hebben daarbij ook een optie tot koop bedwongen. "Ik was me er niet van bewust dat daar scepsis over zou zijn", reageert Slot bij Feyenoord TV. "Al was dat bij Dessers ook het geval. Maar die scepsis is onterecht, aangezien wij Jorrit hebben aangetrokken omdat hij er direct kan staan. Een Nederlandse jongen, die de Eredivisie goed kent. En daar hebben wij behoefte aan".

"Daarbij is Jorrit drie keer kampioen geworden van Nederland en heeft hij veel Europese wedstrijden heeft gespeeld", gaat Slot verder. "Hij heeft dus aangetoond het niveau aan te kunnen." De trainer kan slechts één reden bedenken om vraagtekens te plaatsen bij de komst van de eenmalig international. "Iedereen heeft de hoop dat je spelers aantrekt die van de club zijn. Jorrit is natuurlijk al de vijfde speler die we huren. Dat zegt veel over de financiële situatie van Feyenoord".

Net binnen