Louis van Gaal verklaart steenkolen-Engels: "Dat deed ik bewust"

Louis van Gaal baarde als trainer van Manchester United vooral opzien door zijn vaak matige beheersing van de Engelse taal. Van Gaal, tussen 2014 en 2016 trainer van The Mancunians, stelt in gesprek met Voetbal International dat hij dit met opzet deed, want zo trok hij juist de aandacht.

"Dat deed ik bewust. Dan krijgt het juist de aandacht. Als ik zeg: Different cook, wekt dat nieuwsgierigheid op en wordt het nog duidelijker wat je bedoelt. Ik vond het wel leuk. Ik spreek Spaans, Duits en Engels. Ik ken maar heel weinig mensen die een volle zaal met zeshonderd mensen kunnen toespreken en dat zij een uur lang stil zijn als ik ze toespreek in het Engels."

Van Gaal verklaart mindere prestaties bij Manchester United

Van Gaal was als trainer van de Engelse topclub niet bepaald succesvol, want hij won alleen de FA Cup. Zelf heeft hij wel een idee hoe dat komt. Het feit dat Man Utd niet de spelers haalde die hij wilde hebben, noemt hij als voornaamste oorzaak: "Daarvan heb ik er niet één gekregen. Dan kom je in een ander segment terecht en moet je als coach je grenzen verleggen. Zoiets verwacht je niet bij de rijkste club ter wereld. Je moet nummer één kopen en niet nummer zeven. De verkopende club denkt natuurlijk ook: Als jullie zo rijk zijn, moet je ook het hoogst denkbare bedrag betalen voor een speler. Dat was wat er gebeurde bij transfers."

Grappigste Engelse uitspraken Louis van Gaal