Frenkie de Jong heeft alle vertrouwen in El Clásico: "Als we elke wedstrijd winnen zijn we kampioen"

Hoewel Frenkie de Jong weet dat de El Clásico zeer belangrijk zal zijn, ziet hij deze wedstrijd niet als 'cruciaal' voor het kampioenschap in Spanje. Volgens de middenvelder heeft zijn ploeg alles in eigen hand in de race om de titel.

Zaterdagavond mag de ploeg van Ronald Koeman aantreden tegen rivaal Real Madrid. De Jong geniet van de spanning rondom dit duel: "Er staat altijd veel druk op de Clásico, dat zal nu niet anders zijn", vertelt de middenvelder op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Real. "We houden gewoon vast aan onze normale routines, wat voor vertrouwen zorgt."

De Oranje-international is zich ervan bewust dat het een zeer belangrijk duel is in de strijd om de titel: "Het winnen van de wedstrijd tegen Madrid is voor ons heel belangrijk, want dat brengt ons dichterbij het doel. Maar het duel is niet beslissend: het betekent niet dat wanneer we verliezen, wij geen kampioen meer kunnen worden. Of wij de titel winnen ligt volledig in onze eigen handen. Het ligt aan onszelf. Als wij nu elke wedstrijd winnen worden we kampioen.", analyseert de middenvelder op de persconferentie.

Halverwege de competitie stond Barcelona nog in de middenmoot van de competitie. Nu op het einde van het seizoen strijdt het opeens mee om het kampioenschap. Echter kan De Jong dit wel uitleggen: "Een echte voorbereiding hebben we niet gehad en er is veel gebeurd bij de club: veranderingen in de staf, in de selectie en bij de club zelf. Op een gegeven moment begonnen we te winnen en dan zie je dat het zelfvertrouwen groeit."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Real Madrid-FC Barcelona’

Pech voor Sergiño Dest in El Clásico: Ex-Ajacied onbedoeld de schlemiel bij de 2-0 van Real Madrid

Met dit bomvolle voetbalprogramma kom je het weekend weer door!