'BeNeLiga als antwoord in internationale voetbalgeweld'

Al een aardig tijdje komt de BeNeLiga in beeld. Het lijkt er op dat de komst van de nieuwe competitie een stapje dichterbij is gekomen. Projectleider Bert Habets is in Zeist op de KNVB Campus langs geweest, om in gesprek te gaan met alle topclubs uit Nederland en België te praten.

“Ik had me voorbereid op kritische sessies", zegt Haberts tegenover de NOS. Met het gesprek hoopt hij begrip voor de competitie te creëren. “Men was ook kritisch, maar met een positieve grondhouding. Het gaat erom dat men de logica achter het initiatief begrijpt. Maar dat men ook wel ziet dat dit een antwoord kan zijn om in het internationale voetbalgeweld een betere positie in te nemen."

Als allereerste Nederlandse clubs waren Ajax, AZ, Feyenoord, FC Utrecht, PSV en Vitesse aan de beurt. Volgens Habets verliepen deze gesprekken positief. “Tegelijkertijd zeg ik er ook bij dat er nog heel veel werk verzet moet worden. Ik zie dit als een startpunt in de dialoog met clubs. Want uiteindelijk bepalen alle clubs of we dit gaan doen met elkaar en hoe we de eventuele vervolgstappen gaan vormgeven.”