"Met Viergever naast zich wordt De Ligt niet beter"

Kenneth Perez over de situatie van Davinson Sánchez bij Ajax. "Hij is in dienst van Ajax, zolang hij onder contract staat moet hij ook gewoon zijn werk doen. Maar zakelijk gezien moet je hem natuurlijk wel verkopen als Ajax zijnde. Zoveel geld. Sportief gezien is het wel een aderlating. Voor de ontwikkeling van De Ligt is het ook zonde als Sánchez vertrekt. Met goede spelers om je heen word je alleen maar beter. Met Viergever gaat dat niet lukken."

Ajax zou een bod van €40 miljoen al hebben afgewezen, maar de Colombiaan lijkt zich richting de uitgang te bewegen. Nog wat fraaie beelden van Sánchez bij Ajax. 

Ron Jans: "Doe Sánchez maar weg"

Volgens Ron Jans moet Ajax Sánchez zo snel mogelijk van de hand doen. Althans dat zei de technisch manager van FC Groningen in de uitzending van Studio Voetbal, zondagavond. Jans vind het vreemd dat Sánchez zich niet meer kon motiveren voor de wedstrijd van Ajax tegen Heracles: “Ik kan me totaal niet inleven. Dus ik zou zeggen: probeer er 45 miljoen van te maken en dan snel wegdoen. Je laat je team toch nooit zo in de steek? Misschien ben ik wel naïef.”

Feyenoord-doelman vertrekt