Frenkie de Jong pareert kritiek: "Er zijn veel programma's en bladen en ze proberen elkaar een beetje te overschreeuwen"

Frenkie de Jong denkt nog altijd met warme gevoelens terug aan zijn tijd bij Ajax. De middenvelder verliet de Amsterdammers in de zomer van 2019 voor FC Barcelona. In gesprek met de NOS blikt de jong terug op zijn tijd in Nederland, afgelopen seizoen en de toekomst.

De laatste weken steekt de 24-jarige international niet in goede vorm en daardoor speculeert de Spaanse media volop over zijn toekomst, maar zelf is De Jong er niet mee bezig. "Ik vind Ajax een geweldige club waar ik een mooie tijd heb gehad. Zeker in het laatste jaar hadden we een heel goed team en was het een feest om op het veld te staan. Dat mis ik wel", zegt hij tegen de NOS. "Natuurlijk heb ik bij Ajax een hartstikke leuke tijd gehad, echt geweldig. Ik mis het in de zin van 'het was een mooie tijd'. Maar het is niet zo dat ik nu terug zou willen naar Ajax. Zeker niet".

FC Barcelona

Inmiddels speelt de Nederlander alweer drie seizoenen bij de Catalanen, maar zijn derde seizoen is ook meteen de minst succesvolle. "Ja, dit is wel een mislukt seizoen. We zijn uit de Champions League en uit de beker en in de competitie staan we vijftien punten achter, dus dit is wel een mislukt seizoen". Daarnaast reageert De Jong ook op de kritiek. "Ik denk wel dat ik ook meer kan laten zien. Ik ben drie jaar lang basisspeler gespeeld en heb toen alles gespeeld. Ik heb bepaalde momenten gehad dat ik beter in vorm was dan andere, maar ik ben niet vaak door een ondergrens gezakt". (TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

"Ik vind dat ik een stuk meer kan brengen voor het team. Dit seizoen heb ik ook niet vaak genoeg écht de top aangetikt. Alleen mensen overdrijven het, want als je vlak bent, kan je ook gewoon prima zijn. Er zijn zo veel programma's en bladen en ze proberen elkaar een beetje te overschreeuwen, omdat ze anders niet in het nieuws komen", pareert de middenvelder.