KNVB: "Geen sprake van experiment met nieuwe regels"

De KNVB heeft naar aanleiding van een column van directeur amateurvoetbal Dirk van der Zee haar excuses aangeboden, zo meldt De TelegraafDe directeur schreef dinsdag 7 juni dat hij vanaf het seizoen 2023-24 een experiment wil gaan draaien in de Keuken Kampioen divisie met vijf wijzigingen op de spelregels. Clubs waren hier niet van op de hoogte, waarop de KNVB zich genoodzaakt voelde om een mail met excuses te sturen.

De wijzigingen waar Van der Zee over schreef, waren als volgt: ingooien zou vervangen worden door intrappen en een vrije trap indribbelen zou worden toegestaan. Daarnaast sprak de directeur amateurvoetbal over toevoegingen zoals een 5-minutenstraft, onbeperkt wisselen en zuivere speeltijd. 

De KNVB geeft nu aan dat er geen sprake is van een experiment met nieuwe en/of gewijzigde spelregeld in de Keuken Kampioen divisie. "Het is jammer dat het beeld is ontstaan dat de KNVB zomaar iets bedenkt. Wij doen nooit iets zonder overleg met clubs", zegt directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen. In het amateurvoetbal blijft de KNVB wel experimenteren, zo vertelt Van Leeuwen: "In het amateurvoetbal zijn we al bezig met het uitproberen van nieuwe dingen. Natuurlijk denken we na over hoe we het voetbal ook op langere termijn aantrekkelijk kunnen houden en welke vernieuwingen daarbij passen."