Elftal van de Week: Cambuur, AZ & FC Twente hofleveranciers na indrukwekkende zaterdag

Speelronde 8 zit er op en er waren een aantal spelers die hun team bij de hand namen. De traditionele top-3 wist in zijn geheel niet te winnen, waarvan de kersverse koploper AZ van kon profiteren. Dit is het Elftal van de Week.

Jeffrey de Lange (GAE)

Tussen de palen is er plek voor Jeffrey de Lange. Go Ahead Eagles stuntte zaterdagavond in Amsterdam door met 1-1 gelijk te spelen tegen Ajax. De Lange moest slechts één keer incasseren, maar wist zes andere tegentreffers te voorkomen.

Marcos López (Feyenoord)

Een van de lichtpuntjes aan de kant van Feyenoord was zondagmiddag Marcos López. De Rotterdammers speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij NEC en kende zo een teleurstellende speelronde. Aan de linkerkant bleef López maar gaan en probeerde zijn ploeg zo aan een overwinning te helpen.

Iván Marquez (NEC)

In de 37e minuut was het Iván Marquez die NEC naast Feyenoord zette. De centrale verdediger was niet alleen aanvallend, maar ook zeker verdedigend erg belangrijk tijdens het 1-1 gelijkspel in eigen huis.

Sai van Wermeskerken (Cambuur)

Het was een grote verrassing deze speelronde: Cambuur won in eigen huis met maar liefst 3-0 van PSV. In de 90e minuut was het Sai Van Wermeskerken die de eindstand op het scorebord zette. De verdediger had een flink aandeel in de stunt van zaterdagavond.

Gijs Smal (FC Twente)

Tijdens de 3-0 overwinning van FC Twente op Vitesse was Gijs Smal de absolute uitblinker. De linksachter speelde een ijzersterke wedstrijd en beloonde zichzelf in de blessuretijd van de tweede helft ook nog eens met een doelpunt.

Illias Bel Hassani (RKC)

Tijdens het 2-2 gelijkspel van RKC tegen Sparta was het Illias Bel Hassani die met name de show stal. De middenvelder imponeerde met een doelpunt en assist, maar werd ook een keer bestraft met een gele kaart. In de 72e minuut viel Bel Hassani helaas geblesseerd uit.

Arno Verschueren (Sparta)

Bij de tegenstander was het juist Arno Verschueren die de absolute uitblinker was. Twee keer wist de middenvelder van Sparta zijn elftal naast dat van RKC te schieten. Zo tekende Verschueren in de 35e minuut voor de 1-1 en een kwartier voor het eindsignaal voor de 2-2.

Tijjani Reijnders (AZ)

AZ gaat deze speelronde als winnaar van het weekend de boeken in. Op bezoek bij FC Groningen was het Tijjani Reijnders die tijdens de 1-4 overwinning van zich liet horen. Zowel bij de 0-2 en 1-3 was het de middenvelder die de assist gaf.

Václav Černý (FC Twente)

Tijdens de 3-0 overwinning was het ook Václav Černý die zich liet gelden. De aanvaller gaf de assist op de openingstreffer van Joshua Brenet.

Jesper Karlsson (AZ)

Voor het eerst dit seizoen konden de fans van AZ ook weer genieten van Jesper Karlsson. De Zweed keerde zaterdagavond terug van een blessure en moest door afwezigheid van Jens Odgaard gelijk in de basis beginnen. Karlsson hield het een helft vol, waarin hij gelijk een assist gaf. Ook de openingstreffer van Dani de Wit kwam uit een rebound van een schot van de aanvaller.

Silvester van der Water (Cambuur)

Na 54 minuten spelen was het Silvester van der Water die Cambuur op voorsprong schoot tegen PSV. De aanvaller had een grote bijdrage in de stunt van zaterdagavond.