'Sebastién Haller nummer één op verlanglijstje topclub'

Hugo Ekitike was voor Borussia Dortmund de ideale opvolger voor de naar Manchester City vertrokken Haaland. Diverse Franse media melden echter dat het negentienjarige talent naar Newcastle United vertrekt voor een bedrag van 36 miljoen euro. Borussia Dortmund moet nu verder zoeken naar een spits en volgens Manuel Veth van Transfermarkt is Ajacied Sébastien Haller nu de nummer één op het verlanglijstje van de Duitse topclub.

Borussia Dortmund zag vorige maand topscorer Erling Braut Haaland en Manchester City tot een akkoord komen. De kampioen uit Engeland was bereid de afkoopsom van 60 miljoen te betalen voor de Noor. Een transferclausule die door de onlangs overleden zaakwaarnemer Mino Raiola in het contract werd opgenomen. Borussia Dortmund versterkte zich al met Salzburg-aanvaller Karim Adeyemi, maar is op zoek naar nog een aanwinst in de voorhoede.

Fransman Hugo Ekitike was de beoogde extra versterking voor de Dortmund-aanval. De spits van Stade Reims wordt echter de duurste aankoop uit clubgeschiedenis van Newcastle United. De Engelse club betaalt een basisbedrag van 36 miljoen euro plus 10 miljoen aan bonussen. Daarnaast heeft Stade Reims ook een doorverkooppercentage van 15 procent bedongen. De negentienjarige Ekitike kwamen in de Ligue 1 afgelopen seizoen tot 10 doelpunten in 24 wedstrijden. 

In de zoektocht naar de opvolger van Haaland viel de naam Haller al eerder. Sport1 maakte in mei de interesse van Dortmund in de Franse spits al bekend. Echter had de Duitse club haar pijlen gericht op Hugo Ekitike, maar het talent van Stade Reims vertrekt naar de Premier League. Borussia Dortmund zal naar verluidt 35 miljoen euro moeten betalen voor de topscorer uit de Eredivisie. 

Hugo Ekitike Newcastle United Stade Reims