Deze spelers speelden voor zowel PSV als AZ

PSV en AZ trappen zaterdagavond om 21:00 af. De twee topploegen uit de Eredivisie staan op dit moment op de eerste en vijfde plaats in Nederland en dat betekent dat spektakel gegarandeerd is. In het verleden zijn er een hoop spelers geweest die voor beide ploegen uit zijn gekomen. Voetbalflitsen zette er een paar op een rijtje!

Ronald Waterreus

Ronald Waterreus heeft in zijn loopbaan voor beide clubs gekeept. In 1994 kwam de goalie over van Roda JC en groeide uit tot vaste doelman van PSV. In dienst van de Eindhovenaren heeft de doelman 385 duels gekeept, waarin hij 377 doelpunten moest doorlaten en in 151 wedstrijden zijn goal met succes verdedigde. Hij won in Eindhoven vier keer de landstitel, één keer de beker en zes keer de Johan Cruijff Schaal. In 2006 verscheen Waterreus weer terug in de Eredivisie, want hij verruilde Rangers FC voor AZ. In Alkmaar speelde hij slechts zes duels, waarin hij acht goals om zijn oren kreeg. 

Dirk Marcellis

Dirk Marcellis stoomde vanuit de Eindhovense jeugd op naar de hoofdmacht van PSV. Hij kwam in totaal op 91 duels in het PSV-shirt, waarin hij twee keer scoorde. In 2010 verkaste de verdediger naar AZ. In Alkmaar speelde Marcellis 125 duels, waarin hij slechts één keer scoorde. Hij won de landstitel en de Johan Cruijff Schaal met de Eindhovenaren en won de KNVB Beker met de Alkmaarders.

Adam Maher

Adam Maher brak in 2011 door bij de Alkmaarders. De middenvelder groeide al snel uit tot één van de talenten van AZ. In de middelste linie van de Alkmaarders speelde hij in totaal 123 duels, waarin hij 24 keer trefzeker was. In 2013 verdiende Maher een transfer naar PSV. Bij de Eindhovenaren speelde hij 107 duels, waarin hij zeventien keer het publiek liet juichen. Op dit moment speelt de middenvelder bij FC Utrecht.

Phillip Cocu

Phillip Cocu belandde in 1988 in het eerste elftal van AZ. Hij speelde tot 1990 in Alkmaar, maar speelde slechts twee duels in het shirt van AZ. Na een uitstapje bij Vitesse kwam Cocu terecht bij PSV. In dienst van de Eindhovenaren groeide hij uit tot één van de belangrijkste spelers van het team. De middenvelder speelde in totaal 262 duels in het PSV-shirt, waarin hij 73 goals maakte. In Brabant verdiende hij zijn transfer naar FC Barcelona. Na zijn Spaanse avontuur speelde Cocu nog van 2004 tot en met 2007 in Eindhoven. Bij PSV won hij vier keer de landstitel, twee keer de beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Kenneth Pérez

Kenneth Pérez is een Deense middenvelder die een groot deel van zijn loopbaan in de Eredivisie heeft gespeeld. Hij speelde zes jaar in dienst van de Alkmaarders. Hij mocht in 191 duels aantreden en scoorde daarin 58 doelpunten en gaf 36 assists. In 2007 kwam Pérez naar Eindhoven, nadat hij bij Ajax had gespeeld. In het PSV-shirt speelde hij slechts één jaar, waarin hij 21 keer mocht spelen en negen keer het net vond.

Deze spelers kwamen ook in actie voor PSV en AZ

Khalid Sinouh
Adil Ramzi
Oscar Moens
Jan Nederburgh
Roy Beerens
Hans Gilhaus
Michael Lamey
Jeremain Lens
John Bosman
Stijn Schaars

Net binnen