Iniesta: "Hoe Valverde nu naar buiten wordt geschopt is vrij lelijk"

Dat Ernesto Valverde op de schopstoel zit in Barcelona is geen geheim. Na de verloren wedstrijd tegen Atletico Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup, zal het volgens Spaanse media niet lang meer duren voordat de Spanjaard definitief wordt ontslagen.

Barça-directeuren Eric Abidal en Oscar Grau reisden afgelopen week voor een ontmoeting met Xavi, die als een van de opvolgers van Valverde werd gezien. Helaas voor Barça heeft Xavi het aanbod geweigerd. Ook Ronald Koeman is benaderd om aan de slag te gaan in het Camp Nou, maar ook hij weigerde.

Ook als Barca op korte termijn geen vervanger kan vinden, moet Valverde volgens diverse media vrezen voor zijn baan. Clubicoon Iniesta reageert hier geschokt op. "Als dit allemaal waar is, is de manier waarop dit wordt gedaan vrij lelijk. Ik denk dat er altijd respect zou moeten zijn voor de trainer. Zijn positie is nu wel erg verzwakt", zegt Iniesta in gesprek met Onda Cero.

Voorkeur Iniesta

De middenvelder werd gevraagd naar zijn voorkeur tussen Xavi en Koeman. "Voor iedereen valt wel iets te zeggen. Guardiola was trainer van Barça B toen hij het eerste elftal overnam. Xavi kent de club van binnenuit en zal alle variabelen hebben geanalyseerd. Koeman heeft weer veel ervaring als coach en Xavi begint pas net, maar ervaring zegt ook niet altijd alles," antwoordt Iniesta.