Dit bereikte Lionel Messi in 1.000 wedstrijden

Het is een historische avond voor Messi. De Argentijnse voetballer speelt zijn 1.000e wedstrijd op het allerhoogste niveau. Australië is de tegenstander in de achtste finale van het WK in Qatar. Een nieuwe mijlpaal in de imposante carrière van de zevenvoudige Gouden Bal-winnaar.

Het overgrote deel van zijn wedstrijden speelde de inmiddels 35-jarige Messi voor FC Barcelona. Tussen 2004 en 2021 kwam hij 778 keer in actie voor de Catalaanse topclub. In de zomer van 2021 liep zijn contract af en ging hij naar PSG. Daar staat de dribbelaar ondertussen al 53. Voor de Argentijnse nationale ploeg kwam hij al 169 keer in actie.

Prijzenkast

Na 1.000 wedstrijden is de prijzenkast enorm. Hij won zeven Gouden Ballen, vier Champions League-trofeeën, elf landstitels, zeven Copa Del Rey’s, een olympisch gouden medaille en één Copa America. Tot op heden pakte hij 40 collectieve prijzen, en 43 individuele prijzen. Dit zijn geen misselijke statistieken, alhoewel er nog één beker ontbreekt. De wereldbeker hoopt de Argentijn te winnen, in zijn hoogstwaarschijnlijk laatste toernooioptreden ooit voor Argentinië.

Naast de talloze prijzen schreef hij ook veel records op zijn naam. De meeste unieke is het aantal goals in één kalenderjaar. Messi scoorde er 91 in 2012 en is daarmee de onbetwiste recordhouder. Daarnaast gaat hij de boeken in als topscorer van FC Barcelona (672 goals), en speler met de meeste duels voor FC Barcelona (778).

Statistieken

In deze wedstrijden won hij 683 keer, werd het 191 keer gelijk en verloor de Argentijn maar 126 wedstrijden. Messi scoort er op los in zijn loopbaan, hij staat op 789 goals, ook gaf hij 385 assists. De dribbelkoning pakte in totaal vijftig gele kaarten, en maar één rode.

Hij benutte 106 strafschoppen in zijn loopbaan. Ook Messi kan een foutje maken, zo mistte hij er 31. De Argentijn is dus niet foutloos vanaf de stip.

Achtste finale

In zijn 1000ste wedstrijd maakte Messi zijn 789ste doelpunt in zijn carrière. Hij scoorde voor de negende keer op een WK, waarmee hij Diego Maradona en Guillermo Stábile (allebei acht WK-goals) passeerde. Alleen Gabriel Batistuta (tien goals) scoorde nog vaker voor Argentinië op een WK.

Op deze wijze scoort Messi tegen Australië