Van Nistelrooij heeft logische verklaring voor nederlaag: "We hebben ervoor gekozen om pittige tegenstanders uit te kiezen"

PSV wist in het oefenduel tegen Villarreal CF niet te winnen, maar trainer Ruud van Nistelrooij zag duidelijk verbetering ten opzichte van de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld. De Eindhovenaren verloren met 1-2 en de oefenmeester zag verbeterpunten in het drukzetten. 

Na afloop van de wedstrijd verscheen de 45-jarige Geffenaar voor de camera van ESPN. Van Nistelrooij erkende dat zijn ploeg had geleerd van de forse nederlaag tegen de Duitsers. "Er was een betere veldbezetting. Daardoor konden we beter positiespel spelen, al is dat voor veel verbetering vatbaar. Het probleem zat hem meer in het drukzetten en vooruitverdedigen, dat we daar een aantal keer niet doordekten".

"Voor ons was het een topwedstrijd tegen een Champions League-waardige ploeg", vertelt Van Nistelrooij. "Waarbij wij onze manier van spelen hebben kunnen etaleren. Dat geeft houvast om door te bouwen en vanuit deze tegenstander heb je dat flink kunnen oefenen".

Het is een bewuste keuze van PSV om tegenstanders van hoog niveau uit te dagen in een oefenduel. "Het makkelijkste is als je zo min mogelijk weerstand hebt en dan is het hosanna. We hebben ervoor gekozen om pittige tegenstanders uit te kiezen. Volgende week hebben we er ook twee, met Betis in het bijzonder, daar kunnen wij ons tegen meten. Dan weten we snel waar we naartoe moeten", besluit Van Nistelrooij.