Zirkzee mag vertrekken bij Bayern München; Ajax blijft geïnteresseerd

De Duitse tak van Sky Sports meldt dat Bayern München definitief afscheid wil gaan nemen van Joshua Zirkzee. De aanvaller denkt zelf aan een langer verblijf, maar heeft de clubleiding niet kunnen overtuigen. De Duitse topclub hoopt snel zakten te doen en Ajax is één van de opties.

Er leek echter hoop voor de 21-jarige Nederlander, want eerste spits Robert Lewandowski is vertrokken naar FC Barcelona. Volgens de kampioen van Duitsland is er nog steeds geen perspectief. Zirkzee werkt op dit moment nog wel het trainingskamp met Bayern München af, maar staat wel op de transferlijst. De Duitsers hebben een bedrag van tien tot vijftien miljoen euro in het hoofd en wil daar graag een terugkoopoptie aan toevoegen. Zirkzee heeft nog altijd potentie volgens Der Rekordmeister.

Het salaris van de aanvaller vormt echter een flink probleem bij geïnteresseerde clubs. Hij strijkt jaarlijks zo'n 2,5 miljoen euro op en dat heeft onder andere VfB Stuttgart al laten afhaken. Bayern München is gecharmeerd van een spits die momenteel rondloopt bij Stuttgart, dus een deal is nog niet uitgesloten. Ajax ligt nog altijd op de loer, maar is niet alleen. Verschillende clubs uit Engeland en Italië houden de situatie nauwlettend in de gaten.

Brobbey

Ajax lijkt zich op korte termijn definitief te versterken met Brian Brobbey. De Amsterdammers lieten hem transfervrij gaan, maar sloten in de winter een huurovereenkomst met RB Leipzig. De liefde bloeide weer op en er is witte rook op komst. Met het vertrek van Sébastien Haller lijkt de spitspositie opgevuld te zijn, maar met een eventuele komst van Zirkzee is er ook direct sprake van een concurrentiestrijd.