NEC-stadion opent halverwege februari voor bezoekers

Het stadion van NEC, De Goffert, mag halverwege februari weer open voor de voetbalsupporters. Na de derby tegen Vitesse stortte het uitvak in elkaar en daarom mochten er geen toeschouwers meer komen in het gehele stadion.

Na het instorten van het uitvak werden ook de andere tribunes onderzocht. Daaruit bleek dat de overige tribunes ook niet bestand waren tegen extra zware belasting. De club heeft inmiddels zware stalen balken aan laten leggen en daardoor is dat probleem opgelost. De eigenaar van het stadion, gemeente Nijmegen, heeft aan het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten dat er halverwege februari weer toeschouwers toegelaten kunnen worden. 
"Het was een verschrikkelijke gebeurtenis en we prijzen ons gelukkig dat er geen ernstige persoonlijke ongelukken zijn gebeurd", schrijft Hubert Bruls, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

NEC is van plan om het stadion over te kopen van de gemeente en het daarna direct te moderniseren. Het oorspronkelijke idee was dat de Nijmegenaren eind vorig jaar een plan hadden bedacht en dit bij de gemeente gingen indienen, maar door het ongeluk liep dat een vertraging op van drie maanden. 

Feyenoord-doelman vertrekt