Ajax-watcher Verweij: Tagliafico en Ajax sluiten compromis na afketsen FC Barcelona-transfer

Het leek er deze winter op dat Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico ging vertrekken. FC Barcelona toonde concrete interesse, maar de Amsterdammers hielden de Argentijn aan zijn contract. Volgens clubwatcher Mike Verweij had directeur spelersbeleid Marc Overmars moeite met de situatie.

De Catalanen wilden de linksback graag hebben, maar de clubs werden het niet eens over de voorwaarden. De Amsterdammers hebben de Argentijn aan zijn contract gehouden. Het heeft er echter wél alle schijn van dat Tagliafico bezig is aan zijn laatste seizoen bij Ajax. "Komende zomer gaat hij normaal gesproken wel weg", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Hij zal niet mokken, omdat hij daar te veel prof voor is. Overmars zat met de situatie in zijn maag omdat hij afgelopen zomer had gezegd dat als er een mooie club zou komen, hij mee wilde denken. Maar dat was echt voor de zomer", weet de journalist te melden. "Een half jaar later komt dan FC Barcelona, als clubleiding wil je dan niet van een speler af. Komende zomer wordt er met hem meegedacht en mag hij voor het aankoopbedrag weg. Dat is vier miljoen euro", besluit Verweij.

Net binnen