Karlsson noemt puntenverlies tegen laagvliegers een 'mentaal probleem'

Veel punten voor AZ gingen dit seizoen verloren tegen zogenoemde laagvliegers. Zodoende sjokt de ploeg van Pascal Jansen achter Feyenoord en FC Twente aan. Jesper Karlsson noemt de wisselvallig resultaten van de huidige nummer vier een mentaal probleem.

Waar AZ het in topwedstrijden goed doet, zondag nog een gelijkspel tegen koploper Ajax, heeft de ploeg het tegen laagvliegers een stuk lastiger. "In de topwedstrijden voel je wat anders, dat heb ik zelf ook.", geeft Karlsson aan in gesprek met AZFanpage. "Die wedstrijden wil je spelen en daarin lijkt iedereen een stapje extra te doen." Recent ging het voor AZ nog mis op bezoek bij degradatiekandidaten Willem II (2-2), PEC Zwolle (2-1) en Sparta (1-1). "Maar de wedstrijden die we op papier zouden moeten winnen, gaan we niet in met dezelfde energie en mentaliteit. Het is niet één wedstrijd, niet twee wedstrijden, maar het is veel vaker gebeurd." 

Karlsson, dit seizoen uitblinker met vijftien doelpunten en tien assists, gaf aan nog altijd met AZ te mikken op het ontlopen van de play-offs. "Nu moeten we gewoon naar onszelf kijken en niet teveel met Twente bezig zijn. We moeten gewoon winnen en dan zien we wel. Woensdag moeten we gewoon drie punten pakken tegen Utrecht, niets meer en niet minder."