Suárez laat zich uit over toekomst Messi: "Dat zou voor hem het beste zijn"

Luis Suárez staat in een documentaire van TV3 uitgebreid stil bij de toekomst van Lionel Messi. De spits hoopt dat zijn oud-ploeggenoot in Camp Nou blijft. Xavi, Andrés Iniesta en Luis Enrique laten zich ook uit over de Argentijn. 

"Ik kan me Messi nergens anders voorstellen dan bij Barça", vertelt Suárez, die vorig jaar naar Atlético Madrid vertrok. "Als fan van de club en als vriend wil ik hem zeggen om niet weg te gaan. Het zou voor hem het beste zijn om zijn carrière over drie, vier of vijf jaar te eindigen bij de club waar hij het gelukkigst is geweest".

Luis Enrique, oud-speler en -trainer van de Catalaanse club, deelt de mening van Suárez. "Als Barça-socio hoop ik dat hij blijft en als voetbalromanticus hoop ik dat Leo altijd het Barça-shirt zal dragen". Iniesta heeft dezelfde mening. "Mijn wens is dat Leo hier blijft tot zijn pensioen. Barça zonder Leo is niet hetzelfde Barça".

Bartomeu

Xavi stelt dat Barcelona beter had moeten omgaan met Messi. Vorig jaar vertrok de 33-jarige aanvaller bijna vanwege ruzie met toenmalig voorzitter Josep Maria Bartomeu. "Dat hij niet gelukkig was bij de club van mijn leven, maakt me verdrietig. Het moet wel heel slecht zijn geweest, dat Leo niet gelukkig was".

"Je moet er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Leo gelukkig is", vervolgt Xavi. "Want met een blije en tevreden Leo win je meer prijzen. Maar ik heb vaak de indruk gekregen dat Leo niet gelukkig was in het veld. En dat doet me pijn als cule. We hebben de beste voetballer ter wereld en daar hebben we niet genoeg voordeel uit gehaald".