Dramatisch nieuws voor Fosu-Mensah: verdediger zwaar geblesseerd

Timothy Fosu-Mensah staat de komende maanden aan de kant met een kruisbandblessure. Dat heeft Bayer Leverkusen maandag laten weten via de officiële kanalen. Daardoor valt de EK-droom van Fosu-Mensah in duigen.

Zondagmiddag raakte Fosu-Mensah zwaar geblesseerd in de wedstrijd tegen SC Freiburg. Trainer Peter Bosz sprak na afloop de verwachting uit dat het een zware blessure zou kunnen zijn. Bosz heeft gelijk gekregen: De verdediger moet worden geopereerd en staat daarom de komende maanden buitenspel. 

De club heeft medelijden met de 23-jarige verdediger: "Het is een zware klap voor Timothy. We zullen hem zoveel mogelijk steunen zodat hij sterker uit deze situatie kan komen", zo laat Simon Rolfes, technisch directeur van Leverkusen, weten. Fosu-Mensah transfereerde begin dit jaar van Manchester United naar Duitsland. 

EK-droom

Fosu-Mensah sprak begin vorige maand uit dat hij ooit weer hoopt te spelen voor het Nederlands Elftal: "Ik speelde drie jaar geleden voor het laatst voor de nationale ploeg. Of het lukt, hangt af van bondscoach Frank de Boer. Het belangrijkste voor mij is dat ik gezond blijf en succesvol ben met m'n nieuwe club. Ik wil het goed doen en van de wedstrijden genieten".