De Graafschap-trainer Snoei klaar met Gelderse media: "Bij Feyenoord lopen ze de polonaise" (VIDEO)

De Graafschap-trainer Mike Snoei kan zich niet vinden in de analyses over De Graafschap in de Gelderse media, en zijn kritiek steekt hij niet onder stoelen of banken. In gesprek met Omroep Gelderland haalt de trainer - die toch al niet op zijn mond is gevallen - hard uit naar de berichtgeving rond zijn elftal. 

Volgens Snoei wordt er door de lokale media vaak geklaagd over het gebrek aan attractief voetbal. De trainer vindt dat De Graafschap meer krediet verdient. Het stadion zit bijna altijd vol en de ploeg staat op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie, met vier punten achterstand op koploper Cambuur. "Ik ben het niet altijd eens met de analyses van de media in Gelderland en vind dat we regelmatig hele stukken aardig voetballen, zelfs vorige week tegen Roda JC", zegt Snoei. 

"Dat wordt dan niet belicht, maar ook die wedstrijd wonnen we met 2-0", gaat hij verder. "Dan vind ik het jammer dat iedere keer wordt benoemd dat het niet 'sprankelend' en 'effectief genoeg' is. Wij willen gewoon promoveren en het liefst met mooi voetbal. Daar krijgen spelers als Nijland en Hamdaoui de gelegenheid voor, maar we halen toch resultaten?"

"Bij Feyenoord lopen ze de polonaise"

Volgens Snoei is kritiek niet per se typisch Nederlands. "Nou, vooral in deze regio. Ik heb het wel eens anders meegemaakt. Bij Feyenoord lopen ze de polonaise. In Nederland praat men over het slechte voetbal van Feyenoord, maar in Rotterdam vindt iedereen het geweldig. Het is een andere invalshoek. Daar moet ik wel aan wennen."