Dick Advocaat: ‘Feyenoord wereldwijd groter dan Ajax’

Terwijl Ajax even een recordbedrag van bijna 23 miljoen uitgeeft aan een nieuwe spits, moet Feyenoord het doen met een 32-jarige huurling. Ook Dick Advocaat ziet dat er de financiële verschillen tussen de twee aartsrivalen groot is. Toch ziet Advocaat Feyenoord als een grotere club.

Het aantrekken van Haller door Ajax, geeft volgens Advocaat het financiële verschil tussen ‘zijn’ Feyenoord en Ajax weer. “Het geeft niet alleen de verhouding tussen Feyenoord en Ajax weer, maar PSV en Ajax zijn twee clubs die financieel gezien ver boven de andere clubs liggen. En dat geeft ook niet”, zegt de oefenmeester tijdens een persconferentie.

“Dat wil niet zeggen dat één van de twee clubs kampioen wordt, maar dit met Haller geeft wel aan wat wij kunnen doen en dat soort ploegen kan doen. Wij moeten spelers halen uit een bepaalde categorie. Ajax en PSV kunnen spelers halen die ze graag willen hebben. Spelers die in het elftal passen, et cetera. Wij moeten kijken wat er aanwezig is en wat het kost”, erkent Advocaat. “Daar zit wel een groot verschil in.”

Toch is Feyenoord volgens Advocaat de grotere club. “Ik denk dat Feyenoord wereldwijd groter is dan Ajax, maar er zit wel groot een verschil in hoe je een club op een hoger niveau kan brengen. Dat heeft met geld te maken, helaas..”