AZ beloont Jansen met contractverlenging

Pascal Jansen blijft de hoofdtrainer van AZ. De 48-jarige trainer heeft zijn contract tot medio 2023 verlengd. Dat heeft de club via de officiële kanalen laten weten.

Jansen volgde begin december de ontslagen Arne Slot op. Na een stroeve start met onder meer een competitienederlaag tegen FC Groningen en de uitschakeling in de Europa League zette AZ een stijgende lijn in.

AZ won in 2021 zowel uit als thuis van Feyenoord en PSV, waardoor de Alkmaarders nog volop in de race zijn voor de tweede plaats in de Eredivisie. De formatie van Jansen heeft momenteel evenveel punten als PSV, dat nog wel een beter doelsaldo heeft.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

'Logische stap'

"Pascal heeft sinds december laten zien dat hij weet wat er van een hoofdcoach van AZ wordt gevraagd, daarnaast kent hij onze organisatie en manier van werken", vertelt directeur Max Huiberts. "We zijn tevreden met de resultaten en spelers ontwikkelen zich door. Voor ons dus een logische stap om verder te gaan met elkaar".

Jansen zelf is zeer tevreden over zijn contractverlenging. "Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg van de club". Echter gaat de focus weer op de rest van het seizoen, met nog zeven competitieduels voor de boeg. "Het seizoen is nog niet klaar en we hebben nog veel om voor te spelen", aldus de oefenmeester.

Goede reeks

AZ doet het onder leiding van Jansen uitstekend. De Alkmaarders hebben sinds het ontslag van Arne Slot 38 punten in achttien wedstrijden verzameld. Alleen Ajax deed het beter: de Amsterdammers behaalden 39 punten in zestien wedstrijden.