Zo kwam Bryan Linssen tot 100 goals in de Eredivisie

Bryan Linssen had zich geen veel mooiere 100ste Eredivisie-goal kunnen wensen. Met het sublieme hakballetje leverde hij tevens een cruciale bijdrage aan de 3-1 thuisoverwinning op sc Heerenveen: ''Dit bedenk je niet, dit gebeurt gewoon,'' zegt de Feyenoord-aanvaller. Hoe kwam Linssen tot die 100 goals? Voetbalflitsen neemt het met je door.

Clubs

Linssen speelde in totaal voor vijf Eredivisie-clubs: VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen, Vitesse en nu Feyenoord. Bij elke club heeft Linssen zijn bijdrage geleverd met doelpunten, bij VVV waren dat er twaalf, het minst van alle clubs. Daarna komt FC Groningen met dertien doelpunten, net als Feyenoord. Bij Heracles maakte Linssen er 21, maar bij Vitesse schoot de 30-jarige spits uit zijn slof met maar liefst 41(!) doelpunten. 

Wedstrijden

In de Eredivisie speelde Linssen in totaal 312 wedstrijden, verdeeld over vijf clubs. Bij Vitesse speelde de aanvaller van Feyenood het meest, hij kwam tot 88 Eredivisie-wedstrijden. In Arnhem heeft Linssen tot dusver ook het hoogste rendement gehaald, bijna één op twee met goals. In Rotterdam begon de in Neritter geboren aanvaller moeizaam. Eind december 2020 stond de teller nog op één doelpunt, totdat sc Heerenveen op bezoek kwam. Linssen maakte een hattrick en lijkt sindsdien los te zijn in een Feyenoord-shirt. Tegen de club uit Friesland maakt Linssen tevens zijn 100ste doelpunt.

Feyenoord-doelman vertrekt