Voorbeschouwing Keuken Kampioen Divisie speelronde 7

Het einde van de werkweek is in zicht, maar het weekend begint natuurlijk pas echt als er wordt gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie. Ook dit weekend staan er weer een paar mooie affiches op het programma.

NAC Breda - FC Emmen

Het is misschien wel de topper van dit weekend in de Keuken Kampioen Divisie. Toch zou je dat niet meteen denken na het zien van de stand. NAC, de nummer zestien van de ranglijst ontvangt in Breda de nummer dertien, FC Emmen. Emmen speelde vorig seizoen nog in de Eredivisie en degradeerde na een heuse eindsprint alsnog naar het tweede niveau van Nederland. De tegenstander die daar verantwoordelijk voor was destijds is uitgerekend NAC. Emmen zal er op gebrand zijn om een goed resultaat mee terug te nemen naar Drenthe, al zal NAC daar niet zomaar aan meewerken. De Parel van het Zuiden kan namelijk zelf een goed resultaat ook heel goed gebruiken.

De Graafschap - Excelsior

Waar de Graafschap vorig seizoen maar drie thuiswedstrijden verloor, staat de teller nu al op twee. De nummer negen van de competitie ontvangt vrijdagavond Excelsior in Doetinchem. Excelsior staat tweede en won tot dusverre alle wedstrijden op vreemde bodem. Excelsior won nog nooit de eerste vier uitduels en kan dus voor een primeur zorgen. De laatste twee edities van dit duel eindige in een gelijkspel.

FC Volendam - VVV-Venlo

Aan de dijk ontvangt FC Volendam vrijdagavond VVV-Venlo. Het is de tweede Limburgse opponent voor de Volendammers in een week. Volendam, dat zeer ambitieus is, bezet momenteel de achtste plaats met negen punten. De bezoekers uit Venlo staan met een puntje meer op de zesde plek. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten was in 2017, toen eindigde het in Volendam in 0-1. De laatste thuisoverwinning van de palingboeren op VVV dateert van 2006.

Roda JC - TOP Oss

Trainer Bob Peeters van TOP Oss gaat op bezoek bij de club waar hij ooit nog 93 wedstrijden voor speelde: Roda JC. De Ossenaren zijn goed begonnen aan het seizoen en bezetten na zes duels de vijfde plaats. Roda JC staat momenteel elfde. Dit affiche stond vier keer eerder op het programma. Drie keer won Roda en eenmaal nam TOP een puntje mee terug naar Oss.

FC Den Bosch - Jong AZ

Na zes wedstrijden is Jong AZ de verrassende koploper van de Keuken Kampioen Divisie. In speelronde zeven gaan de jonge Alkmaarders op bezoek bij FC Den Bosch. De ploeg van trainer Jack de Gier staat met zes punten achttiende. Deze wedstrijd werd vier keer eerder gespeeld in de hoofdstad van Noord-Brabant. Twee keer wonnen de Bosschenaren, net zo vaak als Jong AZ de punten mee nam.

Almere City - Jong Ajax

Tot vorig seizoen was Jong Ajax terecht de angstgegner van Almere City. De polderclub won namelijk tot die tijd namelijk maar één keer van de beloften uit Amsterdam. Vorig seizoen boekte Almere City een overtuigende 4-1 zege op De Toekomst en ook in eigen huis pakte Almere de overwinning. De Flevolanders, die graag hogerop willen, staan momenteel twaalfde met acht punten. Jong Ajax staat na de 6-3 overwinning van afgelopen maandag op NAC vijftiende.

FC Dordrecht - Telstar

Telstar won dit seizoen nog geen duel. Het team van Andries Jonker staat dan ook onderaan de ranglijst met drie punten. Met die kennis in het achterhoofd reizen de Witte Leeuwen vrijdag af naar Dordrecht. Aan de Krommedijk zal de stemming niet veel beter zijn dan in IJmuiden. FC Dordrecht staat namelijk maar een plekje hoger met vijf punten. Van de laatste zes ontmoetingen in Dordrecht won de thuisclub er maar één, vorig seizoen werd het 1-0.

MVV Maastricht - FC Eindhoven

FC Eindhoven zal met een goed gevoel afreizen naar Maastricht voor het treffen met MVV. De club uit de lichtstad won afgelopen maandag de derby tegen Helmond Sport. Eindhoven is redelijk begonnen aan het seizoen, met tien punten bezet het de zevende plek. MVV heeft een puntje minder, maar ging vorige week hard onderuit bij FC Emmen (7-1). Mede door die nederlaag kreeg de club uit Maastricht tot nu toe de meeste tegendoelpunten.

Helmond Sport - Jong FC Utrecht

Terwijl Helmond Sport zijn wonden likt na de verloren derby tegen FC Eindhoven, zal Jong Utrecht met blijdschap naar de ranglijst kijken. Ze vinden zichzelf er terug op de derde plek. Afgelopen maandag werd er nog gewonnen van de leeftijdsgenoten van PSV. Bij Helmond zullen ze vooral op Nick Venema letten. Hij werd al drie keer topscorer van Jong Utrecht. Helmond Sport verloor thuis nog nooit van de beloften uit Utrecht.

Jong PSV - ADO Den Haag

Het is de eerste keer dat deze wedstrijd op het programma staat. Bij ADO lijken er belangrijkere zaken gaande dan de wedstrijd tegen Jong PSV. De club verkeert in financiële nood en moet vrezen voor zes punten aftrek. ADO staat vooralsnog op een verdienstelijke vierde plaats. Dat zou anders kunnen zijn als de puntenaftrek daadwerkelijk doorgang vind. Jong PSV staat op de veertiende plek en kent tot dusverre een wisselvallig seizoen. De aftrap op de Herdgang is maandagavond om 20:00 uur.

Programma van speelronde 7 in de Keuken Kampioen Divisie

programma eerste divisie speelronde 7 met dordrecht-telstar, mvv-eindhoven, nac-fc emmen, roda jc-top oss, fc volendam-vvv, den bosch-jong az, helmond sport-jong fc utrecht, de graafschap-excelsior, almere city-jong ajax, jong psv-ado den haag

Huidige stand in de Keuken Kampioen Divisie

stand keuken kampioen divisie na speelronde 6, koploper jong az voor excelsior, jong fc utrecht en ado den haag en top oss