Koeman over Oranje: ''Denk wel dat iedereen duidelijkheid nodig heeft binnen een team''

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman volgt het Nederlands elftal nog altijd op de voet. De voormalig bondscoach zag hoe het onder Frank de Boer misging op het EK van afgelopen zomer.

De Boer stapte op nadat Oranje in de achtste finale werd uitgeschakeld door de Tsjechen. Onder Louis van Gaal heeft het Nederlands elftal weer kleur op de wangen gekregen, en flink ook. Ook Koeman is dat niet ontgaan: Het is extra pijnlijk om te zien wat we zagen tijdens het EK en nu dit tegen Turkije Ik ben daar niet bij geweest, maar ik denk wel dat iedereen duidelijkheid nodig heeft binnen een team", zo zegt Koeman tegen de NOS.

Ondanks dat hij vindt dat trainers van cruciaal belang zijn, wil Koeman niet alle schuld op De Boer afschuiven. "Dat ligt ook bij de spelers. Ik vind niet dat je in dit geval De Boer de schuld van alles kunt geven. Het is een groep spelers die niet stil is, dat zegt Van Gaal nu ook. Zij hebben een mening en komen met argumenten. Uiteindelijk is het tijdens het EK ook slecht geweest door de spelers."

Feyenoord-doelman vertrekt