‘Ajacied Klaiber in beeld bij Oranje’

De KNVB houdt Sean Klaiber nauwlettend in de gaten. Volgens Jeroen Grueter van de NOS, staat de Ajax-back op de radar van Oranje. De rechtsachter zou in beeld zijn om Hans Hateboer te vervangen. De aanvallende-verdediger van Atalanta Bergamo presteert ondermaats bij het Oranje van Frank de Boer.

In het Nations League-duel met Polen, mocht Hans Hateboer nog starten in de basis bij Oranje. Denzel Dumfries kreeg voor deze wedstrijd rust, maar moest Hateboer toch vervangen. Tegen Polen pakte het opstellen van Hateboer niet goed uit. Volgens Grueter was dit toch grote ergernis van de bondscoach.

NOS Voetbalpodcast

“De Boer begint een punt te bereiken waarop je je moet afvragen of hij nog bij de selectie hoort. Hij heeft toch kansen genoeg gekregen”, meent Grueter in de voetbalpodcast van de NOS. “Misschien dat Klaiber de stap kan maken. Daar kijkt de staf wel naar, maar hij moet eerst grote wedstrijden gaan spelen en zich daarin kunnen onderscheiden. Met zijn aanvallende vermogen zou hij een rol kunnen spelen in Oranje, al is hij verdedigend ook niet top.”

Klaiber maakte afgelopen transferperiode de overstap van FC Utrecht naar Ajax, waar hij tot dusverre acht wedstrijden speelde.