Onbegrip om doorspelen Denemarken - Finland: "Ze kregen een keuze die geen keuze is"

Michael Laudrup hekelt de beslissing om de wedstrijd tussen Denemarken en Finland uit te spelen. Christian Eriksen zakte tijdens het EK-duel ineen en werd op het veld gereanimeerd

"Als er zulke dingen gebeuren, ben je in de greep van je emoties en heb je niet het overzicht om belangrijke beslissingen te nemen", laat Laudrup weten voor de camera van TV3+. "Er had iemand moeten zijn die had gezegd: nu doen we dit, we stoppen".

'Dat is verkeerd'

Denemarken kreeg de keuze om de wedstrijd op zaterdagavond of zondagmiddag te hervatten. "Ze kregen een keuze die geen keuze is. Zaterdagavond of zondagmiddag...", vertelt de Deense legende.

"Je moet die beslissing nemen kort na zo'n emotionele gebeurtenis. Ik denk dat dat verkeerd is. De UEFA had moeten zeggen: natuurlijk spelen we vanavond niet, morgen gaan we kijken naar de mogelijkheden die er zijn".

Nipte zege

De wedstrijd werd uiteindelijk op zaterdagavond om 20.30 uur hervat. Samenvatting Finland won met 0-1 van Denemarken dankzij een treffer van Joel Pohjanpalo. Het andere groepsduel ging tussen België en Rusland. De Russen gingen met 0-3 ten onder.

Doorspelen Denemarken - Finland onbegrip Michael Laudrup