F-Side Ajax haalt keihard uit naar 'vreselijke rat' Onana: "Ontzettende Judas, onze steun ben je kwijt"

Het is duidelijk dat de fanatieke aanhang van Ajax André Onana niet meer moet. In een statement op de website haalt de F-Side keihard uit naar de doelman uit Kameroen. De Amsterdammers maakten donderdag bekend dat Onana op korte termijn terugkeert bij het eerste elftal, maar als het aan de F-Side ligt, speelt Onana geen minuut meer voor Ajax.

Dit heeft alles te maken met het feit dat Onana, ondanks zijn dopingschorsing van bijna een jaar, zijn aflopende verbintenis niet wil verlengen. Dat is tegen het zere been van de Amsterdamse aanhang, zo wordt duidelijk: "Je bent een ontzettende Judas. Een goede speler niet gelijk aan een goed persoon. In jouw geval staat dit buiten kijf. De acties die jij hebt uitgehaald, hebben ervoor gezorgd dat je onze steun volledig kwijt bent. Een speler die zoveel mooie momenten heeft meegemaakt bij Ajax en zo is gesteund, kan ons toch niet verraden? Het tegendeel is echter waar. Jij besloot alsnog om niet bij te tekenen en steekt daarmee een mes in de rug van Ajax en z’n supporters."

'Ontzettende rat'

De woorden die de F-Side vervolgens in de richting van Onana slingert, zijn niet mals: "Je bent als persoon niet serieus te nemen. Eerst krijg je een schorsing voor een langere periode, vervolgens naai je Ajax door niet bij te tekenen. Helaas moeten we hieruit concluderen dat je een ontzettende Judas bent en dat kunnen en zullen we je niet vergeven. Jij zal voortaan thuishoren in het rijtje Kenneth Vermeer, Mino Raiola en Wesley Sneijder. Mocht je nog voor Ajax spelen, dan zullen we je uiteraard niet steunen. Hiervoor ben je veel te ver gegaan. Wij zien nog liever een keeper met mindere kwaliteiten dan iemand met de persoonlijkheid van een rat. Wanneer je dit leest zal het je waarschijnlijk toch niks doen, want jij hebt immers je miljoenencontract en functie elders al binnen. Maar houd dan ook de eer aan jezelf en kies ervoor om geen deel uit te maken van de A-selectie."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Heracles Almelo - Ajax’

Ten Hag reageert op statement F-side: "Dit is in het belang van Ajax"

Vink deelt ongezouten mening na gelijkspel van Ajax: "Een schandalige vertoning"

Ten Hag schept duidelijkheid: "Hij is op dit moment onze nummer één"

Samenvatting: Heracles - Ajax (0-0)

Erik ten Hag kritisch op spel Antony tegen Heracles: "Er had er een binnen gemoeten"

BEELDEN: Ajax-fans zoeken confrontatie met Heracles-supporters tijdens #HERAJA

Ajax-fans kritisch na 0-0 tegen Heracles: "Is niet eens winter en we zakken zwaar door het ijs"

Ajax-fans ergeren zich tijdens eerste helft tegen Heracles: "Heeft hij zijn broer gestuurd?"

Veel verbazing na Ajax-statement over Zakaria Labyad: "Dit gelooft toch helemaal niemand?"

Erik ten Hag over situatie Labyad: "Dit speelt al een tijdje, maar hij is er ontspannen onder"

Opstelling Ajax tegen Heracles Almelo, Erik ten Hag voert één wijziging door