'Malacia op de radar van Franse topclub'

Tyrell Malacia staat in de nadrukkelijke belangstelling van Olympique Lyon. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Feyenoord Transfermarkt. De Fransen hebben ook al een bedrag gereserveerd voor de komst van de snelle linksback.

Bruno Cheyrou, hoofdscout van OL, heeft Malacia de laatste tijd 'intensief gevolgd', zo wordt duidelijk na een tweet van Feyenoord Transfermarkt. Olympique Lyon, dat onder leiding staat van Peter Bosz, is overtuigd van de linkervleugelverdediger en wil hem graag overnemen. Het bedrag ligt al klaar.

Of dat bedrag voldoet aan de eisen van de Rotterdammers is nog niet bekend. Er is ook nog geen concreet voorstel neergelegd bij de Stadionclub en het is dus nog even afwachten of technisch directeur Frank Arnesen er één krijgt en of deze dan wordt geaccepteerd.

De 22-jarige Nederlander debuteerde in seizoen 2017/18 in Feyenoord 1 en is sinds vorig seizoen een vaste kracht in de basis van de Rotterdammers. De ontwikkeling die hij doormaakte werd ook door bondscoach Louis van Gaal opgemerkt en Malacia werd beloond met een oproep voor het Nederlands elftal. In de vriendschappelijke interland tegen Duitsland kreeg hij een basisplaats.